Henna poeder goed voor je haar?

0
280
henna poeder kopen

henna poeder kopen

Is henna poeder goed voor je haar? Lees snel verder voor het antwoord op deze vraag. De meeste mensen kennen henna als een vorm van natuurlijke haarkleuring. Echter, wat de meeste mensen niet weten is dat henna nog veel meer voordelen biedt voor je haar. In dit artikel gaan wij nader in op die voordelen.

Henna poeder

Henna poeder is een natuurlijke rode  kleurstof en wordt veelal gebruikt om het haar, de nagels en de handen te kleuren. Henna wordt voornamelijk gebruikt in de Indiase, Afrikaanse en Arabische culturen.

Henna haar

Henna poeder is afkomstig van de hennastruik, ofwel Lawsonia inermis. De actieve stof in henna, lawsone, verbindt met het haar door de eiwitten die in het haar zitten. Als je je haar met henna verft, krijgt het een rode kleur. Afhankelijk van je eigen haarkleur, kan je haar echt helderrood worden, tot een mooie rode gloed op heel donker haar.

henna

In India wordt henna al eeuwenlang gebruikt door de vrouwen, niet alleen als natuurlijke haarkleuring, maar ook als middel om het haar op een natuurlijke manier te verzorgen. Dit zijn een aantal van de voordelen van henna voor je haar:

Henna haar conditioner

Henna is een goede conditioner voor je haar. Het geeft glans en volume. Daarnaast geeft henna een soort coating aan je haar, waardoor het je haar beschermt voor invloeden van buitenaf.

Henna haargroei

Regelmatig gebruik van henna op je haar zorgt er ook voor dat je haar beter en sneller gaat groeien. Daarnaast voorkomt henna haaruitval en vermindert het roos.

Henna haarverf

Uiteraard kun je henna gebruiken als een natuurlijke haarverf. Henna kent nagenoeg geen bijwerkingen (mits je pure henna poeder gebruikt). Henna kleurt je grijze haren op natuurlijke wijze en geeft je haar een mooie rode gloed.

Henna voor dik haar

Regelmatig gebruik van henna zorgt er ook voor dat je haar minder snel grijs wordt. Daarnaast kun je het dunner worden van je haar voorkomen. Je haar wordt juist dikker bij regelmatig gebruik.

In de video hieronder nog even de voordelen van henna voor je haar op een rij:

Henna poeder De Tuinen

henna poeder de tuinen

Uiteraard kun je alleen profiteren van de vele haar voordelen van henna als je pure henna poeder gebruikt. Waar kun je pure henna poeder kopen? Gelukkig kun je 100% pure henna poeder gewoon bestellen bij De Tuinen.

Klik hier om henna poeder te bestellen