Haaruitval door stress

0
161
haaruitval door stress

haaruitval door stressHeb je last van haaruitval door stress? In dit artikel lees je hoe je haaruitval door stress weer kunt herstellen.

Gezond lichaam is gezond haar

Je haar geeft aan of je lichaam in balans is. Als je gezond bent, zowel fysiek als emotioneel, zal je haar mooi en glanzend zijn, en je hoofdhuid schoon en gehydrateerd. Ben je fysiek gezien niet gezond, of heb je emotionele problemen, dan zal je haar dof en futloos worden. Uiteindelijk begint je haar ook uit te vallen. Je zult ook merken dat je haar wat vetter aan gaat voelen. Dat komt door overproductie van talg door de stress.

Wordt je haar steeds dunner of heb je te kampen met kaalheid en lijkt het allemaal maar niet te kloppen omdat je nog heel jong of vrouw bent? Het haarverlies komt dan mogelijk door stress. Als je lichaam uit balans is, dan zie je dat als eerste aan je haar. Ziekte, medicatie, tekort aan essentiële voedingsstoffen: deze verschijnselen komen als eerste tot uiting in je haar en hoofdhuid.

Haaruitval door stress

Over het algemeen gaat het niet om de dagelijkse stress van je werk of huishouden dat haaruitval kan veroorzaken. Het gaat meestal wel dieper dan dat. Het moet gaan om serieuze en extreme stress dat haargroei stopt en uiteindelijk haaruitval veroorzaakt. Dit soort typen stress kunnen worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen, diabetes, schildklier aandoening of zelfs ernstige emotionele stress. Denk bijvoorbeeld aan een zware zwangerschap of bevalling, miskraam of een operatie.

Elke grote verandering in je leven komt tot uiting in de conditie van ons haar, hoofdhuid en huid. Dat zijn de grootse indicatoren van een (on)gezond lichaam.

Hoe kan stress haaruitval veroorzaken?

Het haar groeit in verschillende terugkerende fasen. De actieve groeifase duurt ongeveer twee jaar en wordt dan vervolg door een rustfase van ongeveer 3 maanden. Daarna valt het haar uit. Normaliter bevindt elk haartje op je hoofd zich in een andere fase, daardoor is de fase waarin je haar uitvalt niet zo opvallend: een paar haartjes op je kussen of op je haarborstel. Over het algemeen verliest een persoon rond de 100 haartjes per dag.
Echter, als je last hebt van extreme stress, kan 70% van je vroegtijdig in de rustfase terechtkomen. Drie maanden later zullen die haren uitvallen, en dat veroorzaakt dan extreme haaruitval.

De betreffende persoon zal niet helemaal kaal worden en het dunner worden van het haar zal niet zeer opvallend zijn. Echter, het zijn deze drie maanden en het feit dat de trigger zo ongerelateerd is dat verwarring veroorzaakt en daarmee ook ongerustheid over het haarverlies.

Haaruitval stress groeit terug

Gelukkig zal in de meeste gevallen het haar weer aangroeien binnen 6 maanden. Echter, als je nog een langere periode last hebt van extreme stress, kun je de gehele cyclus opnieuw meemaken, wat leidt tot nog meer haarverlies. Je hebt dan last van een lange termijn probleem.

Wat als je haar niet terug groeit?

Als je nog steeds last hebt van haaruitval, is het goed om actie te ondernemen. De eerste stap zou zijn een bezoek aan de arts. Probeer de oorzaken van stress aan te pakken.

Daarnaast zou je ook kunnen kijken naar je voedingspatroon. Krijg je wel alle essentiële voedingsstoffen binnen die je lichaam, en vooral je haar, nodig heeft?

Haaruitval door stress verminderen

Je zou ook producten kunnen gebruiken die de haargroei stimuleren en tegelijkertijd de haaruitval sterk verminderen of zelfs kunnen stoppen.

Het beste is om natuurlijke producten te gebruiken. Deze zijn vrij van chemicaliën en andere schadelijke ingrediënten die uiteindelijk meer haaruitval veroorzaken! Een zeer populair natuurlijke middel voor haargroei is Marokkaanse Argan olie.

haaruitval door stressArgan olie haaruitval

Arganolie komt wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten die groeien aan de Arganboom. De Arganboom wordt ook wel de “Boom der schoonheid” genoemd. Arganolie heeft namelijke vele gezondheidsvoordelen. Het is heilzaam voor je huid, haar en nagels.

Pure arganolie kan helpen bij het herstellen van haaruitval. Arganolie hersteld beschadigd haar en verstevigt ook je haar, zodat het minder afbreekt. In de video hieronder kun je zien hoe arganolie kan helpen om haaruitval tegen te gaan.

Klik hier om pure argan olie te kopen!